"Cred că muzica este prin ea insăşi o vindecare. Este o explozivă expresie a umanităţii. Este ceva care ne atinge pe toţi. Indiferent de cultura, toată lumea iubeşte muzica."
Billy Joel

Stagiunea de Concerte 2019-2020 a Universității Transilvania din Brașov aduce în atenția publicului pe lângă concertele nou înființatei Orchestre de Cameră a universității continuarea recitalurilor Integralei Sonatelor pentru pian de Ludwig van Beethoven cu pianista Alina Bercu. Se continuă astfel tradiția Centrului Muzical, înființat în 2015, de a reprezenta un centru de performanţă, o extensie culturală și artistică a Universității, având ca obiective promovarea culturii muzicale şi a educației artistice atât a comunităţii academice, cât şi a publicului brașovean.

În fiecare an, Centrul Muzical organizează evenimente artistice ce reunesc  nume cunoscute ale scenei româneşti şi internaţionale și promovează  studenții și tinerii absovenți ai Facultății de Muzică  din cadrul Universității Transilvania  sau ai altor Facultăți de Muzică din țară.  Evenimentele se desfăşoară la Aula Sergiu T. Chiriacescu. Printre acestea enumerăm concertele şi recitalurile incluse în Stagiunea de Concerte, Festivalul studenţesc al Muzicii de Cameră Brassovia şi Gala de Operă.

Momentele muzicale gravitează în jurul pianului de concert Steinway & Sons, al celei mai moderne orgi digitale din ţară sau al clavecinului Neupert “Blanchet,”  valoroase achiziţii ale Universităţii Transilvania din Braşov.

Activitatea de promovare a muzicii de calitate se regăseşte şi în concertele susţinute în spaţii neconvenţionale, concertele umanitare şi evenimentele mixte concepute în vederea promovării artei expresive, de la vizual la cuvântul scris.

Proiectele lansate de Centrul Muzical începând cu anul 2017, ce includ Braşoveanul Meloman şi Dincolo de partitură, îşi propun aducerea publicului braşovean mai aproape de muzică, de înţelegerea şi cunoaşterea ei, punând accent pe susţinerea valorii în ceea ce priveşte interpretarea şi creaţia muzicală.